Monday, September 05, 2011

My first handmade tempe

So at last I made my own Tempe, million thanks to nova!!

It's actually not difficult to make, but takes time and a lot of patience. Especially during this peeling the beans' skins process!!

Peeling the beans

Then it takes about 36 hours of patience 

Waiting

But here it is :)

Tempe

So my lunch was this super spicy Tempe penyet. Ahhhh life is beautiful Tempe penyet BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

6 comments:

Mee said...

moet, ragine pake ragi opo?

imoet said...

Dikasih temenku mee ;-)

Dia bilang, Tempe jadi yang dikeringin trus diblender juga bisa jadi ragi. Aku belum nyoba sih.....

Mee said...

walah soro lak'an nyarinya...
kalo masih inget merk'e kasih tau plz

Carla Ardian said...

hiehhhh bikin tempe sendiri. ntar kalo aku sudah ciao dari indo, baru aku minta resepnya yaa. :D sekarang beli aja dulu 1000rp.

Yun said...

Mutt.. kok gak update lagi.. miss u

RinAku said...

hebat shier, home-made tempe. Memang kok ya, kalo tinggal di kota/negara yang susah and mahal untuk dapet makanan khas indo..bikin kita jadi usaha masak and bikin sendiri. Salut deh! By the way, stuju ma carla, selama di indo, bisa beli dengan harga murah di pasar, aku beli aja deh:D