Wednesday, September 21, 2005

I miss Indonesian food!!!

It's almost dinner time now. Been more than two weeks eating these Japanese food already. Now guess what's in my mind? all kinds of cheap 'warung' food from indonesia are jumping around. I can't help not to drool right now.

I just read my maternity book. There written that during these few weeks, pregnant woman of my age will want some unbelievable food badly. But....these are not weird food. All I want now are those cheap Indonesian food I used to have. Help help help. Really want them badly now!!!!

Siomay at Widya Mandala University Kalijudan
Pentol seribu-an also at Widya Mandala University Dinoyo
Bakso and Pangsit Mie Pak Salem
Mie rebus at a warung nearby Lempuyangan station at Jogjakarta
Soto banjar at a warung on Jl. Kedungdoro
Nasi Padang near CDU office
Kwetiaw siram babi - without vegetables- at Apeng
Nasi bebek Canggih
Nasi Kuning Banjar in front of KONI
Pangsit Mie Ujung Pandang on Jl. Kertajaya Indah
Bakmi Goreng + telor penyet of Depot Lestari
Lele penyet at warungs along Jl. Dharmahusada
Cakalang pedes made by my dear mom
Kangkung pedes made by Pei's mom
Pindang pedes made by mbak Parti
Bakso bakar at Malang
Soto ayam Pucang
Cocofrio icecream with Valens
Nasi Goreng ikan asin at Bima
Lo Mie at Pasar Atum
Cakwe Isi udang at Pasar Atum
Tahu tek tek that moves around Dharmahusada area
Mie dok dok pedes that passes nyo's kost every 10 p.m
Nasi Korned at canteen of Widya Mandala Kalijudan
Indomie goreng made by Pei
Indomie kaldu ayam + telor made by Valens
Cah baby corn + bakwan puedess made by Tina's maid
Babi rica made by my mom
eRWe aka spicy dog of Manadonese restaurant nearby Bratang
etc
etc
etc

GOD!!!! I'm really drooling now!!!!!!!!!!!!!!!! (>_<)
And my baby just kicked my stomach right now = "MAMA!!! I WANT THOSE FOOD!!"

Thanks to Mariza that lead me to imagine these foods!

8 comments:

lauteur=Vebby said...

hahahaha mutmut, tobat kena kepinginmu itu, gak kurang akeh tah???? btw, Nasi Kuning Banjar in front of KONI udah gak di depane KONI lagi hehehe....

mariza said...

(Indo version)

Kepada YTH:
Nyonya Nippon
ditempat

Dengan hormat,
Samasekali bukan kehendak saya untuk menimbulkan kegaduhan semacam ini. Semata-mata karena tantangan dari ibu sendiri.
Mohon dimaklumi adanya.
--------------------------------------
(English vers)

Dear Mrs. Nippon

Basta**! why me to blame??
hehe...

Kindly regards,

Mariza

Sheila said...

hahaha...
kalo kataku sih, kamu bukan ngidam, tapi NGGRAGAS, Mut... karena ngidam itu nggak ada di buku kedokteran... hahahahahahahahahahahaha....

Dolphinrider said...

Ya uda deh,sebagai seorang teman yang baik...aku akan bantu makan makanan tersebut diatas one by one hehehe...

valens said...

Kurang banyak lagi Ci listmu, Bubur Ayam Surya di seberang Bonnet, Bebek pake kuah minyak asin di Dharmahusada, Coto Makasar di belokan viaduk, RW di daerah nginden, trus Kangkung di Layar Mayjen wuaahh enakkk Ciiii.. kalo anakmu denger pasti nendang lebih keras lagi deh :)) wahahaaha...

lesite=; lauteur=nadtz said...

huahahhaa mut. nek pingin indonesian food macem2 gitu... mendingan kamu belajar bikine ae. Kan ga isa pulang indo tiap pengen makan begituan. Larang pek!

Belajar masak ya.

yunita said...

Hahaha.. akhirnya ngrasain juga kamu gimana rasae kangen sama masakan indo, and sekarang kamu tahu kenapa aku sering tanya2 resep makanan indo? yah.. begiculah mut kalo pengen makan tapi gak ada harus belajar masak daripada mati "dehidrasi" gara2 ngiler ;)

Carla said...

hahahaha... baru baca. duh duh.. aku lak hamil nanti (kapan ya?) pengen di indo aja wes.